A projekt ismertetése

A projekt ismertetése

 

 

A pályázat célcsoportját a pályázati kiírásnak megfelelően a humán szolgáltatás, ezen belül a kultúra területén működő civil szervezetek és azok munkatársai jelentik.

A Tabulapláza Alapítvány Nyíregyháza székhelyen működik, tevékenysége az egész megyére kiterjed. Jelen projekt keretében minél széles körű tájékoztatás, információcsere érdekében a megyében valamennyi, a kultúra területén működő civil szervezet megkeresésre kerül. Bevonásuk a projekt elején a Civil Információs Centrum közreműködésével történne, ezt követően közvetlenül kerülnek tájékoztatásra a projekt aktualitásáról, elektronikus levelezésen, honlapon keresztül. A honlapon kialakított felületen keresztül megoszthatják véleményeiket, tapasztalataikat, illetve egyes rendezvények alkalmával meghívott résztvevőként is aktívan és személyesen bekapcsolódhatnak a projektbe.

Tapasztalatok alapján a civil szervezetek igénylik azokat a kezdeményezéseket, amelyekkel információhoz juthatnak, szakmai segítséget kaphatnak. Ezt támasztja alá, hogy civil szervezetek aktívan bekapcsolódnak, részt vesznek különböző rendezvényeken, programokon, nyitottak, mivel ezek hozzájárulhatnak a működésük erősítésében.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 269 db kultúrával foglalkozó civil szervezet működik, ebből 42 db a megyeszékhely területén működik. A megyében a civil szervetek magas számának - ezen belül a kultúra területén működők – egyik magyarázata, hogy a kistelepüléseken a civil szervezetek vállalják fel a társadalmi felzárkóztatás feladatait, amely a települések sajátos helyzetéből fakad: