Ajánló - Nemzeti ifjúsági stratégia

2019.12.20. 18:34

Semmit velük nélkülük! A fiatalok bevonása a kulturális életbe, annak alakításába elengedhetetlenül fontos. Milyen stratégiát tervez a Magyar Kormány 2009 és 2024 között az ifjúsággal kapcsolatban?

A fiatalok kulturával kapcsolatának megértéséhez, bevonásukhoz és a bevonásukkal megvalósuló jövő megtervezéséhez elengedhetetlenül fontos megtudnunk, milyen kapcsolatban állnak a kultúrával. Érdemes megtudnunk, szabadidős tevékenységeik hogyan oszlanak el és milyen stratégiába illeszthetőek be velük kapcsolatban tervezett szakmai programjaink. Ehhez lehet hasznos segítség a Nemzeti Ifjúsági Stratégia, mely a linkre kattintva elérhető.

file:///Users/laborcafe/Downloads/nis_091109-1.pdf

 

"A fiatalok szabadidejük eltöltése során átlagosan hétköznap 2,14 órán keresztül, hétvégén 3,52 órán keresztül nézik a televíziót. A tévénézőkhöz képest alacsony a rendszeresen napilapokat (38,8%) és hetilapokat (47,6%) olvasó fiatalok aránya. A fiatalok több mint 50%-a naponta internetezik, ezzel szemben könyveket kevesebben olvasnak rendszeresen (26%-uk olvas el havonta legalább egy könyvet).

A szabadidőben rendszeresen sportolók aránya 3%. A korosztály 4,1%-a jár havonta legalább egyszer múzeumba, 4,6%-a komolyzenei koncertekre, 9,1%-a színházba. A fiataloknak csupán harmada jár legalább havonta a tömegkultúrát megjelenítő multiplex mozikba is."

 

 

 
vissza