Kulturházak éjjel-nappal

2019.03.20. 20:44

160 ezer látogató fordult meg a Kultúrházak éjjel-nappal programjain országszerte. A programsorozat záróakkordja a Mindent egy lapra címet viselő fotó és plakátpályázat. Ennek díjátadóján szólalt fel az NKA részéről Lőrinczy György

Kiemelte: ezek a rendezvények felhívják a figyelmet a sokszínűségre és a kisebb közösségekre is, hiszen kiemelten fontos az a munka, amit ezeken a kistelepüléseken a közművelődési szakemberek végeznek.

Lőrinczy György hangsúlyozta: az NKA számára kiemelten fontos, hogy az elsősorban Budapesten és vonzáskörzetében lévő nagyrendezvények mellett a vidéki, kisebb településeken zajló kulturális életet is támogassa, hiszen az ilyen programoknak köszönhetően lehet igazán ráirányítani a figyelmet a kistelepüléseken dolgozó szakemberek munkájára.

A #mindentegylapra! pályázatra a szervezetek programjait, munkáját népszerűsítő plakátokat vártak a szervezők. Itt 52 alkotó 112 plakátjából az első díjat Fekete Éva a Panyolafesztre készült plakátja nyerte, a második az Egri Kulturális és Művészeti Központ Mesterségem Címere plakátja, a harmadik Jónás Attila Denevérek című plakátja lett.

Forrás: https://kultura.hu/kulturpolitika-160-ezer-latogato/A programsorozathoz kapcsolódó plakátverseny díjazottjai közt alapítványunk kuratóriumi tagja és a Panyolafeszt.

vissza