Magyar siker az egyik legrangosabb New York-i zenei versenyen

2020.11.09. 23:27

A járványhelyzet miatt online lebonyolított a nívós világversenyre az Artisjus-díjas Talamba Ütőegyüttes első alkalommal nevezett.

Ötödik alkalommal rendezték meg a Carnegie Hall-ban a Manhattan Nemzetközi Zenei Versenyt, amelynek idén hazai díjazottja is akadt: a Talamba Ütőegyüttes.

A járványhelyzet miatt online lebonyolított a nívós világversenyre az Artisjus-díjas Talamba Ütőegyüttes első alkalommal nevezett.

A világ minden tájáról beérkezett, több száz produkció közül a Talamba ezüst különdíjat nyert a Carnegie Hall által delegált zsűritől.

A szakmai bizottság több száz pályázatot értékelt és konszenzussal választotta ki a Talambát a következő szempontok szerint: az előadás kiemelkedő zeneisége, a művek egyedi, sajátos értelmezése, magas technikai felkészültség és a magas szakmai színvonal.

A Talamba Ütőegyüttes 1999-ben alakult, tagjai – Grünvald László, Nagy Tamás, Szitha Miklós és Zombor Levente – diákként találkoztak és barátkoztak össze a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. Igazi crossover együttes, akik valódi XXI. századi muzsikával szórakoztatják a közönséget itthon és külföldön egyaránt. Zenei jelenlétük nem merül ki a koncertezésben: a fellépések mellett kultúrmissziót is folytatnak, hiszen

a kezdetektől fogva járják az országot, hogy a gyerekeket megismertessék a zenével, a hangszerekkel.

Elismeréseik közé tartozik az Artisjus-díj, a Gödöllő Kultúrájáért díj, a Szentpétervári I. Nemzetközi Crossover Kamarazenei Verseny különdíja és a Gödöllő Városért Díj. Több lemezük megjelent már.

Forrás: fidelio
vissza