Önnek mond valamit az a kifejezés, hogy nem helyettesíthető token?

2020.12.22. 22:09

Új befektetési ágazat van kialakulóban, aminek nagyon sok köze van a kultúrához is. A nem helyettesíthető tokenek, a non-fungible tokenek jelenleg erősebb piacot jelentenek, mint műkincsekbe fektetni.

Ahogy egyre összetettebbé válik a kriptopénzek világa és a blokklánc ipar, úgy jelennek meg sorra az újabb és újabb eszközök, amikkel csak önmagunk folyamatos képzésével és fejlesztésével tarthatunk lépést.

Nem helyettesíthető tokenek

Ha kölcsönkér tőlünk valaki húszezer forintot, majd az ígéretének megfelelően azt vissza is adja, akkor nincs jelentősége annak, hogy ugyanazt, vagy egy másik bankjegyet kapjuk vissza. De mi a helyzet akkor, ha egy forgalomból kivont, régi magyar pénzeszközt, például egy régi húszforintos papír pénzt kér kölcsön valaki? Ebben az esetben nem megfelelő, ha helyette egy másik, ma is használatban lévő 20 forintos érmét kapunk vissza.

Vannak olyan tárgyak, amik helyettesíthetetlenségét a fizikai világban természetesnek vesszük. Ilyenek az antik tárgyak, avgy az egyedi műalkotások. De mi a helyzet az online térben? Ez itt már nem annyira egyértelmű, hiszen egy képet vagy egy emailt másolni, sokszorozni pofonegyszerű. Azonban a blokklánc technológiának hála megjelentek a non-fungible, vagyis a nem helyettesíthető tokenek.

A cikk ide kattintva folytatódik.Ha nem, ne dőljön a kardjába! A jeenség nagyon új és kellően őrült is.

vissza