Szívünk (Nyír)egy ritmusra ver

2021.06.28. 20:34

A 4 for Dance táncegyüttes és Szabó Ádám műsora várja a közönséget augusztus 6-án Nyíregyházán, a Váci Mihály Kulturális Központ Jó estét nyár! című programsorozatában.

A 4 for Dance 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy az általuk nagy tiszteletben tartott magyar néptánc autentikus elemeit virtuóz ritmusjátékokkal tegyék még izgalmasabbá, s így egy önálló stílust hozzanak létre. A csapat népszerűsége azóta is töretlen, hiszen a 4 for Dance értéket közvetít, kultúrát táplál, és mindezeket a mai kor szellemében, sok humorral fűszerezi.

Az együttes 2009-ben Montreal-ban az UNESCO védnöksége alatti Dance World Cupon, a hivatalos táncvilágkupán három kategóriában is – folk, show, step -  megszerezte a világbajnoki címet. Megkapták a Dance World Cup legtöbb díját nyerő együttes különdíját is, a 2500 - világ minden tájáról érkező - résztvevő közül. Szerepeltek a BBC egyik legnagyobb showjának sztárvendégeként a Tonight is the night-ban, a műsor nézettsége 12 millió volt. Egy londoni show-ban együtt szerepeltek Michael Flatley társulatával. Sikerük azóta töretlen.

Most hazai pályán lepik meg a közönséget a szokásos remek hangulatú, dinamikus műsorukkal.

 
vissza